sâmbătă, 16 februarie 2013

De azi de ieri o picatura a facut un Ocean.












http://www.ecomagazin.ro/reptile-amenintate-cu-disparitia/


Pe masura ce schimbarile climatice se accentueaza, rezervatiile naturale se vor confrunta cu migratia speciilor pe care ar trebui sa le protejeze. Un numar mare de specii animale si vegetale vor fi nevoite sa urce la altitudini mai mari sau sa migreze catre nord, daca vor avea unde...

Dintre reptilele de apa dulce, o treime sunt considerate aproape de extinctie. www.ecomagazin.ro/reptile-amenintate-cu-disparitia/
Pe masura ce schimbarile climatice se accentueaza, rezervatiile naturale se vor confrunta cu migratia speciilor pe care ar trebui sa le protejeze. Un numar mare de specii animale si vegetale vor fi nevoite sa urce la altitudini mai mari sau sa migreze catre nord, daca vor avea unde...

Dintre reptilele de apa dulce, o treime sunt considerate aproape de extinctie. www.ecomagazin.ro/reptile-amenintate-cu-disparitia/


http://www.rve-timisoara.ro/

Dieta porcului
Într- o zi de luni, un ardelean merge cu porcul in targ sa-l vanda.
La un moment dat se apropie de el un domn asa mai bine imbracat, la costum, cravata ... si-i spune omului nostru:
- De vanzare porcu'?
- De vanzare!
- Da'...ce porc fain!
- Da, e fain!
- Dar ce-i dati sa manance?
- Pai...resturi...ce ramane de la noi dam la porc.
- In cazul asta, dati-mi voie sa ma legitimez: sunt de la Protectia Consumatorului.Cum puteti sa-i dati porcului sa manance resturi? Daca se imbolnavesc consumatorii? Un milion de lei amenda!
A doua saptamana, iar vine ardeleanul cu porcul in targ. De el se apropie un alt om bine imbracat, care-l intreaba:
- De vanzare porcu'?
Ardeleanul, mai nervos putin:
- De vanzare...
- Da'...ce porc fain!
- Da,e fain...
- Nici nu miroase a porc!
- Da...
- Dar ce-i dati sa manance?
- Pai... pizza, cartofi prajiti, cola... ce mancam noi ii dam si la porc.
- Da? In acest caz, dati-mi voie sa ma legitimez: sunt de la Protectia Copilului. Stiti cati copii din lume mor de foame? Si dumneavoastră ii dati porcului pizza si cola? Un milion de lei amenda!
A treia saptamana, iar vine omul nostru in targ cu porcul. Si acum vine la el un domn bine imbracat, la costum si cravata:
- De vanzare porcu'?
Ardeleanul, si mai nervos:
- De vanzare..
- Da', ce porc fain!
- Da, fain..
- Da'... ce-i dati sa manance?
- Nu stiu.
- Cum, nu stiti ce mananca porcul dv.??
- Nu stiu dom'le! Eu in fiecare dimineata ii pun o suta de mii in troaca si el isi cumpara ce vrea!!!!!



4 romani au primit pana acum premiul Nobel si alti 3 l-au ratat la mustata

- George Emil Palade, medic si om de stiinta american de origine romana, laureat al Premiului Nobel pentru fiziologie si medicina in 1974. In octombrie 1974, Academia Suedeza i-a conferit lui Emil Palade, alaturi de Albert Claude si Cristian de Duve, Premiul Nobel pentru Fiziologie si Medicina, cea mai inalta distinctie stiintifica.
Printre contributiile lui Emil Palade se numara descoperirea organitelor implicate in sinteza proteinelor, numite in literatura de specialitate “granule Palade”. In domeniul medical, investigatiile lui Emil Palade s-au orientat asupra structurii si funcţiilor de transport ale peretilor sangvini.

- Ioan Moraru – Premiul Nobel pentru Pace in 1985. Ioan Moraru este singurul roman laureat al Premiului Nobel care s-a nascut si a trait toata viata lui in Romania. n 1985, Premiul Nobel pentru pace a fost decernat organizatiei “International Physicians for the Prevention of Nuclear War” (“Medicii lumii pentru prevenirea razboiului nuclear”).
Liderii acestei organizatii mondiale erau trei persoane: un rus, un american si un roman. Insa nu era vorba de un roman emigrant, care fugise din Romania din cauza comunismului. Numele lui era Ioan Moraru si a ramas necunoscut pentru toti cei din Romania din perioada comunista. Premiul Nobel pentru Pace, decernat la Oslo in 1985, a fost impartit intre cei trei colegi - Ioan Moraru, Mihail Kuzin, din fosta URSS, si Bernard Lown, din Statele Unite ale Americii.

- Elie Wiesel. Supravietuitor al Holoclaustului, a ajuns scriitor, ziarist si filosof, fiind distins cu premiul Nobel pentru pace in anul 1986.

- Herta Muller – Premiul Nobel pentru literatura in 2009. Premiul Nobel pentru literatura pe 2009 a fost atribuit scriitoarei de origine romana Herta Muller, ale carei scrieri prezinta intr-un mod poetic viata sub dictatura comunista in Romania.

Cine a mai fost aproape de aceasta performanta:

- Constantin Paulescu. In anii 1920 si 1921, doctorul roman N. Paulescu publica in Franta si Belgia mai multe articole privitoare la descoperirea insulinei, cea care va solutiona vindecarea diabetului, incurabil la acea data. Propunerea pentru premiul Nobel a venit insa abia in 1923, cand premiul a si fost atribuit profesorilor Frederick G. Banting si John J. R. Macleod de la University of Toronto (Canada). Pur si simplu, pe Paulescu nu l-a propus nimeni.

- Lucian Blaga. In anul 1956 - stim ce insemna pentru Romania acea perioada - profesorul Basil Munteanu, aflat la Paris, si poeta Rosa del Conte, au inaintat la Stockholm documentatia pentu decernarea premiului lui Lucian Blaga. Tocmai cand propunerea era sa izbuteasca, lovitura a venit de la Bucuresti: statul roman nu si-a dat asentimentul pentru premierea poetului, socotit "burghez".
In acel an, premiul pentru literatura a fost acordat poetului spaniol Juan Ramon Jimenez, decedat doi ani mai tarziu.

- Academicianul Stefan Procopiu. Cazul Stefan Procopiu este excelent sintetizat de Jurnalul National, astfel: "Academicianul Stefan Procopiu este cel care a calculat cu un an inaintea savantului Niels Bohr momentul magnetic al electronului, numit si "magnetonul", ce avea sa poarte numele Bohr-Procopiu". Premiul Nobel a fost acordat prietenului sau danez pentru simplul motiv ca mediile academice romane nu s-au ocupat de formalitati. Dar a ramas cunoscut la nivel mondial "efectul Procopiu" si "fenomenul Procopiu". Procopiu este savantul european recunoscut pentru contributiile in domeniul magnetismului pamantesc, de aceea a trecut si el "la mustata" pe langa laurii prestigiosului premiu Nobel.

Sursa: preluare ziare.com si stiridebine.ro



































 
Despre lucruri necunoscute in istorie Maresalul Antonescu.
 
- Un parlamentar devine subiectul unei anchete; respectivul 'economisise' in numai trei ani peste cinci milioane de dolari.
- Si?
- Si ceilalti parlamentari erau curiosi sa stie de ce a durat atat...
By Sunt Roman
 
Istorie 
 
TABLITA NR. 19

-- TB 19 "RASCOALA LUI DECEBAL "--

__" DACEBALO.... 'ON ANCEA* ... DU ARMOSA DAKO
__ Decebal ...... 'dinaintea' ........ armatei ...... dace

CE O... ADE' SO ................SONTA**
ce o ... ~adunase ..... ' in urma/ in ultimul timp ,

DO MICYIO .. 'ILA... DU.. POR' IRE
din .. Micia .. hotari ..de ...pornire..

SO....SARMIGHETAUSA.
spre...Sarmi.

A'CI NO .. 'ILA DU ..PUSE ..'REST'O***
Aici...no!...hotari...de.. puse..arest'u

PESTE ARMOSA R'UMUNOS**** "
peste ...armata...' romanului'

_____________________________________________

TRADUCEREA: ( mai era nevoie?........ :) )

"DECEBAL , IN FRUNTEA ARMATEI DACE , CE-O
ADUNASE IN ULTIMUL TIMP , DIN MICIA
HOTARI DE PLECARE SPRE SARMI.
AICI , NO ! HOTARI DE PUSE AREST
PESTE GARNIZOANA ' ROMANULUI "--

_______________________________________________

* DIN AINCEA = dinaintea , in fata/frunte...( in Banat: frunCea... :) )

** SONTA ( cuv. disparut )= in urma , a urma , urmas...

*** 'REST'O= "INCHIZATOR"! in Bucovina: 'resteu= inchizatorul de la jug!

**** ARMOSA= este vorba despre garnizoana romana de la Sarmi , instalata pt supravegherea dacilor , dupa primul razboi daco-roman.

________________________________________________

PS: " UNDE NE SUNT... SCEPTICII " ???

Caci a nega veridicitatea si traducerea acestui text , denota nu doar lipsa bunului simt elementar si al logicii , ci LIPSA RATIUNII !.....


Gene Sorge Timisoara
 
 Un mascat cu pistol ameninţă o cucoană elegantă:
- Dă- mi toti banii tăi, altfel,te împuşc!
- Faci o greşeală gravă, lucrez la Guvern!
- Ah, zău ? Minunat, atunci dă-mi banii mei înapoi!
 
 
 
Reduce widespread inflammation in your body with these 5 foods:

Tart cherries ❥ One of the most powerful anti-inflammatory foods in existence, tart cherries have been shown to provide powerful relief for people who suffer from arthritis, gout, joint pain, and other inflammatory conditions. Tart cherries are so powerful, in fact, that researchers from Oregon Health & Science University recently declared them to have the "highest anti-inflammatory content of any food." Since they are not widely available in fresh form -- virtually all cherries sold at the supermarket are sweet cherries rather than tart cherries -- the best way to obtain tart cherries is to purchase them in powder, capsule, or juice form. Drinking just a few ounces of tart cherry juice every day can significantly improve inflammatory markers in just a few weeks
 
 
Fiecare are modul lui de a privi lucrruile si fiecare are diferenta lui de opinie , dar asta nu inseamna ca cel ce nu imparte aceleas ganduri nu are simtul umorului, ci doar ca provine dintr-un curent de opinie diferit, cultura diferita.Ce eu am invatat de bine tu poate ai invatat altfel este insa important sa avem respect reciproc cu asta suntem toti datori. Roni 
 
 
God's Garden of Eden's photo.
You don't hear much about magnesium, yet an estimated 80 percent of Americans are deficient in this important mineral and the health consequences of deficiency are significant. One reason could be because magnesium, like vitamin D, serves so many functions it's hard to corral.

As reported by Gr...See More
ℒℴѵℯ / Thanks ➸ RAWBINA ➸ via Dave Sommers - https://www.facebook.com/dave.sommers1
SOURCE ARTICLE: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/17/magnesium-benefits.aspx
 
 Micul Thomas, cel mai bun elev din clasa o intreaba pe invatatoare daca poate sa-i vorbeasca dupa ore.Ea accepta.
-Ce vrei sa-mi zici Thomas?
-Cred ca sunt prea inteligent ca sa raman in clasa asta, ma plictisesc! As vrea sa trec direct la Liceu.
Directorul scolii este informat si il intreaba pe Thomas daca vrea sa treaca niste teste.
Thomas accepta fara sa ezite si testarea incepe.
-Sa vedem Thomas:3x4?
-12
- si 6x6?
-36, domnule director.
-Capitala Japoniei?
-Tokio!
Testul continua inca o jumatate de ora, Thomas nu face nici o greseala!
La sfarsitul testului,domnul director este multumit dar profesoara intreaba daca poate sa-i puna si ea cateva intrebari.
Amandoi accepta, profa incepe:
-Thomas, vaca are 4 si eu am 2, ce este?
-Picioarele, doamna.
Corect, ce gasim in pantaloni tai si nu gasim in ai mei? Directorul se mira de intrebare...
-Buzunare, doamna!
-Bine Thomas, unde au femeile parul cel mai cretz? Directorul se pregateste sa intervina chiar cand Thomas raspunde:
-In Africa, doamna, raspunde copilul fara sa ezite.
-Ce este moale dar cu mainile unei femei devine tare? Directorul deschide ochii mari dar inainte sa vorbeasca, Thomas raspunde:
-Oja pt unghii, doamna.
-Ce au femeile si barbatii in mijlocul picioarelor?
-Genunchi, doamna!
-Bine si ce are o femeie maritata mai larg decat una celibatara? Directorului nu-i vine sa creada ce aude.
-Patul, doamna!
-Care parte a corpului meu este des cea mai umeda?
-Limba dumneavoastra, doamna!
-Ce cuvant care incepe cu litera C..... inseamna ceva care poate sa fie uneori umed si pe care barbatilor le place sa-l priveasca?
-Cerul! spune Thomas
Directorul rasufla usurat si transpirat decide sa opreasca testul si spune:
-Nu o sa te trimit la liceu, o sa te trimit direct la Universitate! Chiar si eu as fi picat acest test.....!

Morala: Cu cat inaintam in varsta, devenim mai perversi!!!
Nimic din ce poate vedea ochiul spiritual nu este mai minunat sau mai tainic decât omul; nimic nu e mai incredibil, mai complex, mai misterios şi mai infinit. Există o perspectivă mai mare decât marea, şi anume cerul; există o perspectivă mai mare decât cerul, şi anume sufletul omului.

Victor Hugo
 
 
Reduce Blood pressure Juicing Recipe:
❥ one apple
❥ 1/2 grapefruit
❥ 1/2 cucumber
❥ one clove garlic
❥ 2 stalks celery
.
❥ 1/4 fennel bulb
 

ℒℴѵℯ / Thanks ➸ Homestead Survival
 
STOP coughing with these nine remedies ❥➥❥ fennel, Ginseng, Ginkgo biloba ...

Do YOU currently have a cough? What do YOU use as a cough remedy?

ℒℴѵℯ / Thanks ➸ NaturalNews.com
 
http://thehomesteadsurvival.com/wp-content/uploads/2013/01/Blood0.jpg
 
 


























 
 
 
Rezervaţia Glodeasa

Glodeasa este o pădure seculară virgină de fag şi brad, situată în comună prahoveană Valea Doftanei, la o altitudine de 650 – 890 m. Pădurea păstrează mărturii ale evoluţiei învelişului forestier al munţilor noştri, fiind ferită de exploatarea forestieră. Pe o suprafaţă de 534,9 ha, se întind arbori cu vârste cuprinse între 200 – 300 de ani şi înălţimi de 40 – 45 m.

Pădurea Glodeasa este printre puţinele păduri rămase virgine la noi în ţară, prezentând o remarcabilă diversitate peisagistică: păduri, stânci, pajişti, roci la zi, ape dulci, chei. Peisajul este împodobit cu specii de plante rare, ocrotite prin lege.
Rezervaţia Glodeasa reprezintă un obiectiv turistic deosebit, prin naturaleţea perfectă a peisajului, aerul curat garantat şi drumeţiile de munte ce pot fi realizate de aici.

Sursa informatii: preluare asociatiaturismprahova.ro
Photo: Rezervaţia Glodeasa

Glodeasa este o pădure seculară virgină de fag şi brad, situată în comună prahoveană Valea Doftanei, la o altitudine de 650 – 890 m. Pădurea păstrează mărturii ale evoluţiei învelişului forestier al munţilor noştri, fiind ferită de exploatarea forestieră. Pe o suprafaţă de 534,9 ha, se întind arbori cu vârste cuprinse între 200 – 300 de ani şi înălţimi de 40 – 45 m.

Pădurea Glodeasa este printre puţinele păduri rămase virgine la noi în ţară, prezentând o remarcabilă diversitate peisagistică: păduri, stânci, pajişti, roci la zi, ape dulci, chei. Peisajul este împodobit cu specii de plante rare, ocrotite prin lege.
Rezervaţia Glodeasa reprezintă un obiectiv turistic deosebit, prin naturaleţea perfectă a peisajului, aerul curat garantat şi drumeţiile de munte ce pot fi realizate de aici.

Sursa informatii: preluare asociatiaturismprahova.ro 
 
 




 
 
 

Niciun comentariu: